Директор школи побувала з робочим візитом в ОАЕ

 

Із 12 по 17 березня 2019 року делегація директорів закладів освіти  та працівників управління освіти, на чолі з головою Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації  були з робочим візитом у м. Дубаї (ОАЕ). Серед директорів ЗЗСО в робочому візиті брала участь і директор СШ №49 Сулейманова А.О.

Метою цієї поїздки було налагодження партнерства з закладами освіти, розробка «дорожньої карти» обміну учнів тощо.

За цей період відбулися робочі зустрічі в закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО) “Apple International School”.

Під час вітальної асамблеї до відома делегації довели, що обов’язкова освіта розпочинається в 4 років із відвідування дитячого садка, який може знаходитись у структурі, і навіть в одній будівлі з ЗЗСО. Освітня інфраструктура будується разом із житловою забудовою. Місця в навчальних закладах забезпечуються за мікрорайоном, крім приватних, куди батьки віддають дітей за бажанням. Учасники освітнього процесу – це люди близько 100 національностей, таким чином, учнівські, педагогічні та батьківські колективи – це мультикультурна спільнота, різних віросповідань. Державна мова  та мова навчання – арабська, у державному стандарті  предмет для обов’язкового вивчення – іслам. Задля недопущення соціальної напруги – 2019 рік оголошено в м.Дубаї – роком толерантності.

Таким чином увесь навчальний процес у школі розпочинається в 5 років і в 15-річному віці учні завершують навчання в середній школі. Відповідно до результатів, вони отримують Сертифікат випускника середньої школи або  Technical Secondary диплом.

Американські та британські програми викладаються англійською мовою.

Цікаво було побачити, що вихованців та учнів із дитячого садка вчать емпатичній поведінці, щоденно проводиться робота щодо формування вдячного ставлення до вчителів, друзів, батьків. .У школах протягом дня вивчається емоційний стан дітей, за умови поганого настрою, закладом невідкладно вживаються заходи.

За статистикою 10 % мешканців м. Дубаї не відчувають себе щасливими людьми, це стурбувало уряд, наступним рішення якого було створити міністерство Щастя та ввести посаду відповідного міністра. Крім того,  Дубаї виступив ініціатором створення Глобальної коаліції щастя. Станом на 2019 рік у цю коаліцію входять шість країн: ОАЕ, Словенія, Португалія, Мексика, Казахстан і Коста-Ріка. Цікаво, що під час проходження прикордонного контролю при вильоті з м. Дубаї, кожного пасажира просять відповісти на запитання «З яким настроєм Ви відлітаєте з м. Дубаї?» та натиснути один з трьох «смайликів», враховуючи свій власний настрій,  на планшеті, який розташований на стійках прикордонників.

Директори закладів м. Дубаї, державні службовці підкреслюють, що щастя всіх народів, які проживають на території ОАЕ, є показник ефективності роботи уряду, а також важливий індикатор оцінки його політики і програм. Одна з найбільших вулиць м. Дубаї, названа вулиця Щастя.

 

Black Bird